Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zwitserland verbiedt levend koken van kreeften

Zwitserland: ‘Kreeften niet levend koken of op ijs vervoeren’

11/01/2018 23:18

In Suriname worden nog altijd levende krabben verkocht. De Wet Dierenwelzijn zou dit soort misstanden moeten voorkomen. Deze wet is ruim een jaar geleden goedgekeurd, maar zal pas effect hebben wanneer de nodige staatsbesluiten zijn geslagen.

In Suriname worden nog altijd levende krabben verkocht. De Wet Dierenwelzijn zou dit soort misstanden moeten voorkomen. Deze wet is ruim een jaar geleden goedgekeurd, maar zal pas effect hebben wanneer de nodige staatsbesluiten zijn geslagen. Foto: dWT Archief  

BERN - In Zwitserland is het vanaf 1 maart verboden om een kreeft en bij bewustzijn te koken. De dieren moeten eerst verdoofd worden met een elektrische schok of door ‘mechanische vernietiging’ van de hersenen.

De Zwitserse overheid spreekt ook een verbod uit op het vervoer van kreeften en andere schaaldieren op ijs of ijswater. In plaats daarvan moeten ze op elk moment 'in hun natuurlijke omgeving gehouden worden'. Het land bindt verder de strijd aan tegen illegale kwekerijen van kreeft. 

De Zwitserse overheid voert deze maatregel in omdat uit onderzoek blijkt dat de dieren wel degelijk pijn voelen. De doodsstrijd van een levende kreeft in kokend water zou tot drie minuten kunnen duren. NWS.be

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina