Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wet Dierenwelzijn blijkt nog papieren tijger

Wet Dierenwelzijn blijkt nog papieren tijger

11/01/2018 07:12 - Merredith Bruce

Protestloop in 2014 van de Stichting Henk Abrahams.

Protestloop in 2014 van de Stichting Henk Abrahams. Foto: dierenbeschermingsuriname.org  

PARAMARIBO - Ruim een jaar na de aanname van de wet Dierenwelzijn door het parlement, is de wettelijke regeling nog niet van kracht, omdat er nog staatsbesluiten geslagen moeten worden. Deze situatie leidt tot ongenoegen bij de organisaties die opkomen en zich inzetten voor het welzijn van dieren. Volgens een lid van de commissie van rapporteurs die belast was met de totstandkoming van de wet, gaat het om “een aantal” staatsbesluiten. Het woord is nu aan de regering.

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt in een korte reactie dat nagegaan zal worden of de staatsbesluiten al in orde zijn gemaakt. Ze kwam, toen de redactie haar sprak, net van een bijeenkomst waar onder meer is besproken hoe de informatie over de wet op scholen verspreid zal worden. Simons was in 2014 één van de initiatiefnemers voor de wet.

Organisaties en individuen die opkomen voor het welzijn van dieren, hebben meermalen, onder meer met protestlopen, hun ongenoegen geuit toen de wet op zich liet wachten. Het was voor hen daarom een grote opluchting toen het wetsontwerp op 20 december 2016 werd goedgekeurd. Maar zo langzamerhand neemt de teleurstelling toe.

Cynthia Ashruf van de stichting Henk Abrahams zei vorige week dat de organisatie het dit jaar tot een prioriteit zal maken om de autoriteiten te dwingen de staatsbesluiten in orde te maken. Dierenrechtenactivist Monique Pool zei niet lang na de aanname van het wetsontwerp dat de wet houvast biedt om dierenwelzijn te garanderen. "Het gaat niet meer om wat wij als individu zeggen, want er is nu vanuit het parlement regelgeving", waren haar woorden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina