Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Amsterdam-Paramaribo meest vertraagd in 2017

Vliegtuigen Amsterdam-Paramaribo meest vertraagd in 2017

11/01/2018 05:06 - Van onze redactie

Vliegtuigen Amsterdam-Paramaribo meest vertraagd in 2017

Foto: dWT Archief  

AMSTERDAM - Van alle passagiers uit Amsterdam kregen reizigers naar Paramaribo in 2017 het meest te maken met vertragingen van drie uur of langer. In totaal zijn 278 vluchten naar Paramaribo te laat vertrokken. Vooral de SLM bezorgde passagiers veel ongemak: 176 keer werd de reis veel later uitgevoerd. KLM en TUI waren verantwoordelijk voor 102 vertraagde vluchten.

Dit concludeert de organisatie EUclaim, die alle vertragingen bijhoudt en voor gedupeerde passagiers eventueel een schadevergoeding kan eisen. EUclaim zette de tien meest vertraagde vliegroutes van 2017 op een rijtje. Vluchten naar Paramaribo staat met stip op de eerste plaats. Over de oorzaken wordt geen verklaring gegeven.

Een vertraging wil overigens niet altijd zeggen dat de schuld bij de vervoerder ligt, andere omstandigheden, zoals slecht weer, kunnen een rol spelen. In de top 10 van EUclaim staan vooral vluchten binnen Europa. Wie naar Lissabon, Londen of een van de vele Spaanse bestemmingen vloog, liep grote kans met vertraging te vertrekken.

Buiten Europa stond naast Paramaribo ook Dubai garant voor vertragingen. En wie van een vakantie had genoten op Curaçao, kon dat meestal vele uren extra doen: de terugvlucht was vragen om oponthoud. EUclaim benadrukt dat passagiers bij een vertraging van langer dan drie uur mogelijk aanspraak kunnen maken op een vergoeding, die kan oplopen tot maximaal zeshonderd euro per persoon.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina