Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verzoek om vrijlating roofverdachten afgewezen

Verzoek om vrijlating roofverdachten afgewezen

11/01/2018 06:07 - Van onze redactie

Verzoek om vrijlating roofverdachten afgewezen

 

PARAMARIBO - Samarano P. en Vinodkoemar R. blijven voorlopig in voorarrest. Kantonrechter Robert Praag veegde het verzoek van de advocaten Georgette Leter en John Ferdinand om hen voorlopig in vrijheid te stellen van tafel. De twee mannen staan terecht voor een gewelddadige beroving in de vakantieperiode vorig jaar. Beide verdachten zaten muisstil met uitzondering van het moment dat zij vragen moesten beantwoorden.

Ze hebben vorig jaar in de wijk De Boerbuiten een beveiligingsman, die van een feest kwam, aangevallen en beroofd van een vuistvuurwapen. Ze sloegen hem meerdere keren op het hoofd en lieten hem in hulpeloze toestand achter. Vinodkoemar R. vertelde woensdag dat hij de man niet wilde beroven, maar dat het slachtoffer zijn wapen trok. "Het is niet met opzet gedaan. Het spijt me." 

Officier van justitie Roline Gravenbeek noemde wat de verdachten hebben gedaan "zeer ernstig" en dat mag niet ongestraft blijven. Zij was het daarom niet eens met het verzoek van de advocaten tot voorlopige invrijheidstelling. "De verdachten hebben het wapen verkocht aan iemand en die heeft er een strafbaar feit mee gepleegd. Dit is een gevolg van hun handelen. Ze zijn jong maar het zijn zeer ernstige feiten." 

Advocaat John Ferdinand pleitte om zijn cliënt Samarano P. een kans te geven zodat hij weer naar school kan. "Meneer de rechter, hij heeft vanaf het begin de waarheid verteld en verdient echt een tweede kans." Ook de rechter vertelde de verdachten dat hun daad niet ongestraft zal blijven. Doelend op hun voorarrest zei de rechter dat wat de jongemannen van rond de twintig nu doorstaan deel is van de straf die men krijgt bij het plegen van een strafbaar feit. Op de vervolgzitting van 14 februari worden weer getuigen gehoord.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina