Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Amsterdam-Paramaribo niet meest vertraagd

'Niet meeste vertraging, maar meeste claims bij Amsterdam-Paramaribo'

11/01/2018 19:09

Rectificatie meest vertraagde vluchten Suriname

Foto: Paul Spijkers  

AMSTERDAM - In 2017 heeft EUclaim voor 278 passagiers een schadevergoeding aangevraagd omdat hun vlucht van Amsterdam naar Paramaribo vertraagd was. Eerder werd bekend dat de route te kampen had met het grootste aantal vertragingen. Die informatie is gebaseerd op een misverstand, heeft de claimorganisatie vandaag laten weten.

De 278 claims zijn verdeeld over drie luchtvaartmaatschappijen: Surinam Airways (SLM), KLM en TUI. Passagiers kunnen bij drie uur vertraging een claim indienen voor compensatie, mits deze vertraging is opgelopen door operationele redenen, bijvoorbeeld vanwege een technisch mankement aan een vliegtuig.

PY 993, het vluchtnummer van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) voor vluchten naar Suriname, is het meest geclaimde vluchtnummer van 2017. Er zijn 176 claims ingediend bij het bedrijf. In totaal waren er in 2017 zeven SLM-vluchten van Amsterdam naar Paramaribo vertraagd met meer dan drie uur. Eén vlucht werd geannuleerd.

In 2017 was de SLM-vlucht van Paramaribo naar Amsterdam tien keer met drie uur of meer vertraagd. KLM had in 2017 op de vluchten van Amsterdam naar Paramaribo geen vertragingen van meer dan drie uur, maar voerde wel twee vluchten uit Paramaribo uit met meer dan drie uur vertraging. EUclaim heeft ook voor de KLM-passagiers claims ingediend. Dagonline.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina