Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel Surpost wil koopkrachtversterking

Personeel Surpost is wachten op koopkrachtversterking zat

11/01/2018 13:26 - Gilliamo Orban

Personeel Surpost is wachten op koopkrachtversterking zat

Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Medewerkers van het postbedrijf Surpost zijn moe van het wachten op de koopkrachtversterking. Ze zijn daarom donderdagmorgen geweest naar het regeringsgebouw aan Dr Sophie Redmondstraat om aandacht te vragen voor hun probleem. Het gaat om SRD 375 die april is ingegaan en in augustus verhoogd naar is SRD 500. “De directeur persisteert om de uitbetaling niet te doen. Het gaat nu om totaal bedrag van SRD 4000 per man”, zegt woordvoerder Ingracia Boerenstam tegen de Ware Tijd.

Volgens haar geeft de directeur aan dat wegens het financiële gebrek het bedrijf niet in staat is de koopkrachtversterking  uit te keren. "Als dat het geval is, moet hij dat aan ons aantonen." Boerenstam wijst erop dat eerder een koerscompensatie van SRD 100 en de heffingskorting van SRD 125 zijn doorgevoerd. De woordvoerder zegt dat het personeel al geruime tijd aan de bel trekt  voor de koopkrachtversterking.

In december waren  de medewerkers in beraad om het geld af te dwingen. Partijen zijn toen beland bij de Bemiddelingsraad  en volgens Boerenstam heeft de raad aan de Surpost-directeur  John Power gezegd dat hij de toelage moet uitbetalen. Ook heeft de raad naar zeggen van de woordvoerder de directeur voorgehouden dat het goed zou zijn om op een rustige wijze met de bond  tot een oplossing te komen voor 31 december.  "Nu is het al 11 januari en we hebben het geld nog niet gezien. We hebben het hard nodig vanwege zware tijd dat we meemaken", zegt Boerenstam.

De bond heeft woensdag gesproken met Power en hij bleef op zijn standpunt dat hij het geld niet zal uitbetalen. Er is toen besloten om donderdag naar de vicepresident Ashwin Adhin te stappen om hem te vragen zijn invloed aan te wenden voor het oplossen van het probleem. Aangezien Adhin afwezig was, hebben ze gesproken met de directeur van het kabinet van de vicepresident  die  de klachten zal doorspelen aan de vicepresident.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen