Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moeder van jongetje H&M-rel: 'Get over it!'

Moeder van jongetje H&M-rel: 'Get over it!'

11/01/2018 21:05

Het jongetje in de trui die zoveel ophef veroorzaakte.

Het jongetje in de trui die zoveel ophef veroorzaakte. Foto: AFP  

AMSTERDAM - De moeder van het jochie dat centraal staat in de racisme-rel rond modeketen H&M, vindt alle ophef over de trui van haar zoontje overdreven. "Ga verder met je leven”, aldus de vrouw. De kledingketen Hennes & Mauritz kwam onder vuur te liggen nadat de foto van het kindop de website was geplaatst.

Het jongetje draagt op de foto een trui met de tekst: coolest monkey in the jungle. De combinatie van zwarte jongen en aap werd als racistisch beschouwd en bracht beroemdheden als The Weeknd, LeBron James, P Diddy, Romelu Lukaku ertoe om de kledingketen aan de schandpaal te nagelen. H&M bood excuses aan en verwijderde de foto van de site.

Wie echter helemaal niet kwaad is, is de moeder van het kind. Terry Mango, afkomstig uit het Zweedse Stockholm, vindt dat heel de wereld overdreven reageert. "Ik ben de moeder", schrijft ze in een reeks berichten op Facebook. "Dit is een van de honderden outfits die mijn zoon gedragen heeft. Stop met onnodig kritiek te geven, dit is een nutteloos probleem. Get over it."

"Ik begrijp het probleem echt niet", schrijft Mango wat later op verraste reacties van andere mensen. "Niet omdat ik daarvoor kies, maar gewoon omdat ik zo niet denk. Sorry. Maar iedereen mag zijn mening hebben." Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina