Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kustwacht Curaçao stopt zoektocht

Kustwacht Curaçao stopt zoektocht naar Venezolanen

11/01/2018 18:19

Politieagenten aan het werk langs de kust waar de lichamen van vier mensen werden gevonden. Hun boot verongelukte voordat ze de kust van Curaçao bereikten.

Politieagenten aan het werk langs de kust waar de lichamen van vier mensen werden gevonden. Hun boot verongelukte voordat ze de kust van Curaçao bereikten. Foto: Reuters  

WILLEMSTAD - Een nieuwe zoektocht van de Curaçaose kustwacht naar Venezolaanse migranten heeft niets opgeleverd. Er werd op zee gezocht omdat er vermoedelijk veel meer dan zes illegale migranten aan boord waren van de boot die dinsdag bij Curaçao in tweeën brak.

Vier lichamen van Venezolanen spoelden aan en later werden op het eiland twee mannen in doorweekte kleding aangehouden. Woensdag zocht de kustwacht ook al naar slachtoffers of overlevenden, maar dat bleef zonder resultaat. Donderdag is opnieuw gezocht, ook omdat er uit Venezuela berichten kwamen dat er meer migranten op de boot moeten hebben gezeten.

De Venezolaanse krant El Nacional meldde dat ongeveer dertig mensen door familie als vermist zijn opgegeven. Zij zouden vanuit het plaatsje San José de la Costa per boot naar Curaçao zijn vertrokken, een tocht van ongeveer 70 kilometer. De kustwacht en de politie gaan er nu vanuit dat de meeste opvarenden Curaçao hebben bereikt. 

Een andere boot, die op dezelfde dag uit San José vertrok, zou ook migranten op Curaçao hebben afgezet. Vooral jonge Venezolanen hopen op een beter bestaan op Curaçao. Venezuela lijdt al jaren onder tekorten aan levensmiddelen en medicijnen. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina