Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdparlement buigt zich over sukru

Jeugdparlement buigt zich over sukru

11/01/2018 15:11 - Merredith Bruce

Jeugdparlement buigt zich over sukru

 

PARAMARIBO - Het Nationaal Jeugdparlement zal zich buigen over de hype rondom de partydrug sukru, die vooral onder jongeren zeer populair blijkt te zijn. De politie merkt een toename van het gebruik. “Voor nu scharen wij ons achter de reacties van de Nationale Anti-Drugs Raad (NAR) en de politie die hebben gewaarschuwd voor het gebruik”, zegt de voorzitter van het jeugdparlement Kelvin Koniki.

Het jongerenplatform zal op een vergadering zaterdag praten over hoe het kan bijdragen om jeugdigen alert te maken hierop. Er wordt nu informatie verzameld over de mate waarin jongeren in Suriname sukru gebruiken en hoe groot de groep is. Het jeugdparlement zal ook mogelijkheden bekijken om samen met de NAR en of andere instituten op te trekken voor voorlichting.

Er zijn veel ontwikkelingen waarvoor jongeren kwetsbaar zijn. Koniki zegt dat het jeugdparlement alleen geen invloed zal kunnen uitoefenen om de groep op het rechte pad te houden. "We hebben alle betrokkenen nodig om onze jongeren onder controle te houden en hen te begeleiden naar volwassenheid."

De NJP-voorzitter wijst erop dat er een belangrijke rol is weggelegd voor ouders, verzorgers en de media en wijst op het belang dat jongeren alert blijven en zich niet laten verleiden. De politie heeft een voorlichtingsfilmpje gepubliceerd over de gevaren van de partydrug. Sukru heeft schadelijke gevolgen en bezit en gebruik van deze drug is strafbaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina