Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Xaviera Plet naar Miss Tourism World in Maleisië

Xaviera Plet naar Miss Tourism World in Maleisië

10/01/2018 16:03 - Sharon Singh

Xaviera Plet is van plan Suriname goed uit te dragen tijdens de Miss Tourism World in Maleisië.

Xaviera Plet is van plan Suriname goed uit te dragen tijdens de Miss Tourism World in Maleisië. Foto: Collectie Xaviera Plet  

PARAMARIBO - “Met zijn multi-etnische samenleving heeft Suriname meer te bieden dan slechts tours naar het binnenland.” Zo reageert Xaviera Plet, second runner-up van de Miss Tropical Beauties Suriname (MTB). Op dit moment bevindt zij zich in Singapore en op 27 januari zal zij ons land vertegenwoordigen bij de Miss Tourism World in Maleisië.

Suriname heeft voor het eerst een miss afgevaardigd naar dit contest, waaraan meer dan veertig andere landen meedoen. De focus ligt op duurzaam toerisme. Plet studeert geschiedenis aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Haar studierichting is Heritage Tourism.

"Alles wat te maken heeft met erfgoed vind ik interessant. Ik wil mijn masters behalen in die richting en een van mijn dromen is om internationaal bezig te zijn met werelderfgoed. Misschien in Unesco-verband", vertelt de finaliste. "We hebben veel mogelijkheden om het land als toeristisch product aan te bieden."

"Helaas laten we veel kansen onbenut", vervolgt ze. "Om je land aantrekkelijk te maken zullen alle neuzen, gemeenschappen en de overheid, dezelfde richting moeten opkijken." Volgens Plet moeten we niet alleen focussen op de resorts in het binnenland. "Je hebt ook cultureel, historisch en erfgoedtoerisme."

In Maleisië kent vrijwel niemand Suriname. "Ze denken dat ons land ergens in Afrika ligt. Er is voor mij dus werk aan de winkel." Als 'ambassadeur van Suriname' wil zij iedereen interesseren voor haar tropische land. "Elke gelegenheid neem ik te baat om ons land zo goed mogelijk te promoten." Vanaf het begin draagt ze kleding die is geïnspireerd op de gevarieerde cultuur van Suriname.

Plet is niet de enige miss, die de gelegenheid krijgt om ons land uit te dragen. Vorig jaar stuurde MTB Francisca Wong Loi Sing naar een missverkiezing in de Fillippijnen, terwijl Farahnaaz Margaret en Arthur Da Nobrega Semoedi Suriname vertegenwoordigden bij een  contest in Polen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina