Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Wij moeten deze regering wegstemmen’

‘Wij moeten deze regering wegstemmen’

10/01/2018 07:07 - Naomi Hoever

Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk.

Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Wij gaan met vereende krachten deze regering moeten wegstemmen”, zegt de voorzitter van de Abop, Ronnie Brunswijk, in een vooruitblik op de verkiezing van 2020. “Als de economische situatie erger wordt gaan wij niet wachten tot de verkiezing.” De politicus zegt dat het hoog tijd is dat deze regering opstapt. “Het is leiden in last met deze regering.”

Brunswijk zegt dat hij er voor het volk is, wanneer het de situatie niet meer aankan. "Als die niet meer houdbaar is zullen we moeten ingrijpen." Toch zegt hij dat het volk zelf op straat zal moeten komen, maar hij zal wel ondersteunen als de burgerij het voortouw neemt. Brunswijk zei vorig jaar nog dat de regeerders de ruimte moeten krijgen om de beloofde maatregelen uit te voeren. Als de correcties zouden uitblijven zou hij niet schromen om personen op te trommelen de straat op te gaan. Helaas blijft een gewijzigd regeerbeleid uit.

In 2016 zei Brunswijk dat mensen op straat brengen niet zijn hoofddoel is. "De mensen hebben een leider nodig om hun te steunen in moeilijke tijden." Hij zei toen dat het punt om te komen tot straatacties nog niet bereikt was. Hij had gehoopt dat het probleem van een op hol geslagen koers en ongecontroleerde prijsverhogingen zich probleemloos zou herstellen. Integendeel zijn de koers en de prijzen niet meer te beteugelen. Een jaar terug gaf hij de regering de ruimte om met gepast beleid uit het isolement te geraken. Tot nog toe blijft enige actie van Brunswijk uit.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina