Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VOS-directeuren kijken de kat uit de boom

VOS-directeuren kijken de kat uit de boom

10/01/2018 08:09 - Merredith Bruce

VOS-directeuren kijken de kat uit de boom

 

PARAMARIBO - De VOS-scholen zullen woensdag normaal beginnen na de kerstvakantie. Leerkrachten op middelbaar niveau die zijn aangesloten bij de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname zijn maandag akkoord gegaan met de overeenstemming die de vakorganisaties en de regering hebben bereikt. Het gaat over de resolutie die vorig jaar voor veel commotie heeft gezorgd.

Bondsvoorzitter Wilgo Valies heeft verklaard dat er enkele wijzigingen daarin zijn doorgevoerd waarmee de leerkrachten akkoord zijn gegaan. Vicepresident Ashwin Adhin had vorige week in een persconferentie al enkele mededelingen hierover gedaan. Balram Soemeer, voorzitter van het VOS-directeurenberaad, merkt op dat de vicepresident had gevraagd dat de leerkrachten gewoon zouden werken. "We hebben daaraan meegewerkt." Het beraad kijkt echter de kat uit de boom, om te kijken of alle afspraken daadwerkelijk gerealiseerd zullen worden.

De onderwijsbonden voerden kort voor de kerstvakantie actie om de gewraakte resolutie. Daardoor kwam het schoolonderzoek in gedrang. Drie schoolonderzoeken zijn tot na de kerstvakantie uitgesteld. Er komen drie extra dagen bij op de al geplande onderzoeken om de misgelopen repetities in te halen. Het VOS-directeurenberaad heeft eind vorig jaar het vertrouwen opgezegd in onderwijsminister Robert Peneux omdat hij hen in het parlement en op een persconferentie zou hebben beledigd. Dit standpunt blijft overeind.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina