Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vier lichamen aangespoeld op Curaçao

Vier lichamen aangespoeld op Curaçao

10/01/2018 22:45

Vier lichamen aangespoeld op Curaçao

Foto: Archief Hollandse Hoogte  

WILLEMSTAD - Op de oostkust van Curaçao zijn woensdag vier levenloze lichamen aangespoeld. Het gaat om twee mannen en twee vrouwen. De politie op het eiland houdt er rekening mee dat het gaat om Venezolaanse vluchtelingen. Als het inderdaad Venezolanen betreft, zou het de eerste keer zijn – voor zover bekend – dat een poging om Curaçao te bereiken eindigt in een tragisch en dodelijk drama.

De stoffelijke resten werden  aangetroffen bij Koraal Tabak, een plek op de ruige oostkust van het eiland. Volgens politiewoordvoerder Reginald Huggins wordt er getracht de lichamen te identificeren. De afgelopen weken rekende de kustwacht en de politie al verscheidene keren vluchtelingen in die stiekem het eiland wilden betreden. 

Omdat in het socialistisch geleide Venezuela grote voedseltekorten bestaan, proberen inwoners al jaren een veilig heenkomen te zoeken in buurlanden als Colombia en Brazilië. Maar de nabijgelegen ABC-eilanden zijn een populaire vluchtplaats. De Arubaanse premier Evelyn Wever-Croes schatte onlangs dat twaalfduizend Venezolanen illegaal op Aruba verblijven. Op het eiland wonen officieel iets meer dan honderdduizend mensen. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina