Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Thaise premier plaatst levensecht 'zelfportret'

Thaise premier plaatst kartonnen versie van zichzelf

10/01/2018 17:18

De Thaise premier Prayuth Chan-o-cha zegt bye bye en loopt weg bij een persconferentie en laat een kartonnen versie van zichzelf achter.

De Thaise premier Prayuth Chan-o-cha zegt bye bye en loopt weg bij een persconferentie en laat een kartonnen versie van zichzelf achter. Foto: EPA  

BANGKOK - De Thaise premier heeft een nieuwe manier gevonden om lastige vragen van journalisten te ontwijken: op een persconferentie liet hij een kartonnen versie van zichzelf achter de microfoon neerzetten. 'Als iemand nog vragen heeft over politiek of conflicten, vraag het dan maar aan hem', zei Prayuth Chan-o-cha, waarna hij zich omdraaide en wegliep.

De premier stond op het bordes van het regeringsgebouw in de hoofdstad Bangkok en had kort iets verteld over de Dag van het Kind die zaterdag in Thailand wordt gevierd. Op een filmpje zie je hoe de premier naar zijn 'vervanger' wijst, nog even 'bye bye' roept, en resoluut de trappen van het regeringsgebouw beklimt. Je hoort journalisten lachen, en ziet daarna hoe zij naar voren lopen om selfies van zichzelf met de kartonnen premier te maken.

Er zijn genoeg vragen die Prayuth niet wil beantwoorden. Over de verkiezingen bijvoorbeeld, die jarenlang zijn tegengehouden door de militaire junta. Prayuth is de generaal die in 2014 aan de macht kwam toen het Thaise leger de democratisch gekozen regering aan de kant schoof. Sindsdien zijn alle politieke activiteiten verboden, tot een kleine maand geleden werd beloofd dat er in november verkiezingen zullen worden gehouden - details zijn daarover nog niet bekendgemaakt.

Het is niet de eerste keer dat Prayuth de media belachelijk maakt. Drie jaar geleden bijvoorbeeld friemelde hij op een persconferentie minutenlang aan het oor van een geluidstechnicus, die gebukt voor de premier zat omdat hij niet in beeld wilde staan. Een paar weken later gooide Prayuth een bananenschil naar een televisiecrew die hem iets probeerde te vragen, en in 2015 zei de premier dat hij 'journalisten die de waarheid niet vertellen' kon laten executeren. VK.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina