Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schaakbond organiseert Carifta-kampioenschappen

Schaakbond organiseert Carifta-kampioenschappen

10/01/2018 18:12 - Guillano Bruce

Schakers in actie tijdens de Srefidensi Chess Celebration vorig jaar. De Surinaamse Schaakbond (SSB) bereidt zich voor op de Carifta-kampioenschappen in maart 2018.

Schakers in actie tijdens de Srefidensi Chess Celebration vorig jaar. De Surinaamse Schaakbond (SSB) bereidt zich voor op de Carifta-kampioenschappen in maart 2018. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - 2018 wordt een druk jaar voor de Surinaamse Schaakbond (SSB). Over twee maanden al organiseert de bond een regionaal toernooi: de Carifta-kampioenschappen. Dit jaarlijks terugkerende toernooi voor landen in de regio wordt in maart in Suriname gehouden en de voorbereidingen zijn in volle gang.

"We hebben binnenkort een vergadering gepland waar we zullen praten over wat er nog te doen valt", zegt voorzitter Frank Lo Kim Lin. Het is de eerste keer dat Suriname dit toernooi organiseert. Het evenement, waarin schakers elkaar in verschillende leeftijdscategorieën bekampen, vond vorig jaar plaats op Barbados.

De SBB is nu nog onder andere bezig met het vergaren van de financiën voor het toernooi. Bij het treffen van de voorbereidingen is de SSB uitgegaan van het kostenplaatje van de editie van vorig jaar. Lo Kim Lin: "De begroting van Barbados was ongeveer 36.000 US dollar en ik denk dat het ons ongeveer hetzelfde zal kosten dit jaar om het te organiseren."

De bond verwacht ongeveer dertig schakers uit het buitenland waarvoor de SSB onder meer verblijf en voeding moet bekostigen. De SBB wil zoveel mogelijk Surinaamse spelers de kans bieden aan het evenement mee te doen. De kans om de Cariftakampioenschappen te organiseren, is met beide handen aangegrepen, zegt Lo Kim Lin. 

"Omdat het voor ons zoveel voordelen met zich meebrengt: Suriname wordt op de kaart geplaatst en onze spelers krijgen de kans zich te meten met collega's uit het buitenland. Hun spelniveau wordt er beter op", legt Lo Kim Lin uit. De voorzitter hoopt dat het aanzien van Suriname in de regio verbetert naarmate het land vaker meedoet aan internationale meetmomenten als de Carifta-kampioenschappen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen