Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Brunswijk gekortwiekt bij vervoer en concessies

Brunswijk gekortwiekt bij vervoer en concessies

10/01/2018 11:02 - Naomi Hoever

Brunswijk gekortwiekt bij vervoer en concessies

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Na langer dan een jaar te hebben gewacht op verlenging van contracten verbreekt ondernemer en politicus Ronnie Brunswijk het stilzwijgen. Hij heeft een rechtszaak aangespannen tegen het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) voor het stopzetten van bootcontracten. De NVB-directeur deelde hem mee dat hij in opdracht van hogerhand heeft gehandeld. Brunswijk onderhield met zes boten tien vaarroutes in het Boven-Suriname- en Marowijnegebied onderhield. “Ze hebben hun eigen boten ingezet.”

Ook de vergunningen voor de vier nachtbussen van Brunswijk die voor de NVB reden zijn niet verlengd. Hij noemt dit een aanval omdat hij niet meer in de regering zit en ziet hierin een strategie van de NDP om het de tegenstander onmogelijk te maken inkomsten te verdienen om de verkiezingen van 2020 te financieren. De ondernemer-politicus verwijst ook naar het niet verlengen en het intrekken van sommige van zijn hout- en goudconcessievergunningen en spreekt van 'rancune'.

Brunswijk had zesduizend hectare aan houtconcessies en ongeveer tien kleine mijnbouwconcessies van elk tweehonderd hectare. "Er zijn een paar concessies waaraan men niet kan komen. Die zijn in exploratie. Al trekken ze al mijn concessies in, er zijn andere manieren om aan geld te komen. Daarom zijn we binnenlandbewoners." Van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen kreeg Brunswijk steeds te horen dat het goed zou komen.

Hij heeft het probleem ook aangekaart bij de president en zegt het verzoek tot verlenging van de vergunningen op tijd te hebben ingediend. De concessies zijn ingetrokken, nadat hij in gebreke was gesteld door het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Volgens hem is niet duidelijk geworden waarom ze zijn ingetrokken.

In het programma 'Bakana tori' noemde minister Dodson de politicus een leyman. De minister zei dat negen van de tien goudconcessies van de ondernemer zijn verlengd. Het enige dispuut is volgens de bewindsman dat een concessie in het Mama Ndjukagebied zes kilometer binnen de Grassalco-concessie ligt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina