Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Voortvluchtige is brein smokkel krapé-eieren

Voortvluchtige zou brein zijn achter smokkel schildpadeieren

09/01/2018 06:02 - Van onze redactie

Voortvluchtige zou brein zijn achter smokkel schildpadeieren

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Steven O. en Juliën L. die in april vorig jaar met circa 32.000 krapé-eieren op de Marowijnerivier werden aangehouden, verschenen maandag voor kantonrechter Cynthia Valstein- Montnor. Een derde verdachte, aangeduid als 'Chico', sprong uit de boot nadat de politie een waarschuwingsschot had gelost. Sindsdien is hij spoorloos. De twee anderen noemen Chico het brein achter de smokkel.

Een politieman die als getuige is gehoord zegt echter dat Steven O. het brein moet zijn, gezien zijn verklaringen. Het drietal had geprobeerd de eieren, verpakt in zakken van elk vijfhonderd, vanuit Galibi te smokkelen. Ze werden op heterdaad betrapt door de politie maar stopten niet toen die hen sommeerde om te stoppen. Toen een agent een waarschuwingsschot loste, sprong 'Chico' uit de boot. 

Dit soort smokkelzaken wordt meestal met een boete afgedaan, maar de twee verdachten kunnen die niet betalen en worden daarom berecht. "Wat deden jullie met zoveel eieren?", vroeg kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor, waarop Steven O. zei dat hij van niets afwist. Zijn medeverdachte Julien L. bleef vrijwel de hele zitting muisstil. Hij antwoordde zeer kort op twee vragen van de rechter. 

Advocaat Robby Dens verdedigt Juliën L. Hij vroeg de agent die had geschoten hoe de politie weet dat er 32.000 eieren in de boot waren. "Wij hebben uitgerekend dat er vijfhonderd in elke zak zaten en de verdachten hebben ons ook gezegd dat de geschatte hoeveelheid zal kloppen", luidde het antwoord. De rechter wil meerdere getuigen horen en verdaagde de zaak tot 12 maart.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina