Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • The Weeknd dumpt H&M na racistische foto

The Weeknd verbreekt banden H&M na racistische foto

09/01/2018 13:08

Abel Makkonen Tesfaye bekend als The Weeknd.

Abel Makkonen Tesfaye bekend als The Weeknd. Foto: apelzin  

TORONTO - De Canadese artiest The Weeknd verbreekt zijn banden met de Zweedse kledingketen H&M. Aanleiding is een foto op de site van de kledinggigant. Daarop had een zwart jongetje een capuchontrui aan met daarop de tekst 'coolest monkey of the jungle' (coolste aap van de jungle). Een screenshot van de webshop ging vervolgens viral op sociale media. Veel mensen vonden de foto beledigend en racistisch.

De artiest had een kledinglijn bij H&M. Gisteravond zei hij op Twitter dat hij de samenwerking met het Zweedse bedrijf beëindigt.

Kleding van The Weeknd werd bij H&M verkocht onder het label XO, wat ook de naam is van het platenlabel van de Canadese zanger. Ook deed hij in het verleden modellenwerk voor de modeketen. H&M biedt in een reactie excuses aan voor de foto. "We begrepen volledig zijn reactie", is te lezen in een verklaring. Het bedrijf voegt daaraan toe dat het het gesprek met The Weeknd en zijn team wil voortzetten. De foto is van de site gehaald en vervangen door een foto van alleen een trui.

Het is niet voor het eerst dat kledingzaken in opspraak komen door foute kleding. Het Spaanse kledingbedrijf Zara bood in 2014 gestreepte kindershirtjes aan met een gele ster, die deden denken aan gevangenen in concentratiekampen. Zara zei dat het een sheriff-ster moest voorstellen, maar haalde het gauw uit de handel. NOS.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen