Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regelgeving ontbreekt voor zwaartransport

Regelgeving ontbreekt voor zwaartransport

09/01/2018 15:45

 De botsing van een dieplader met bulldozer tegen een personen wagen en een passagiersbus.

De botsing van een dieplader met bulldozer tegen een personen wagen en een passagiersbus. Foto: Districtscommessariaat Para  

PARA - Minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport & Communicatie en nu ook districtscommissaris Armand Jurel van Para willen zwaar transport aanpakken. Echter, ondanks alle intenties blijkt het vooralsnog niet te zullen lukken.

Immers, Jurel heeft laten weten dat "de veiligheidsactoren niet adequaat kunnen optreden tegen overtreders van de maximaal toegestane aslast, vanwege het ontbreken van formele wetgeving en controlefaciliteiten". Volgens het persbericht beschikt de politie niet over weegbruggen/-matten en andere faciliteiten om overtreders staande te houden en beslaglegging te plegen. En precies daar knelt de schoen, want "wegen en bruggen in het district Para worden kapot gereden en de veiligheid van weggebruikers in gevaar gebracht". "De gemeenschap van de inheemse dorpen moet het ontgelden, door af en aan te reizen over de haast onbegaanbare wegen", wordt gesteld.

Verder worden volgens het districtscommissariaat de kabels van de Energiebedrijven Suriname en Telesur steeds stuk getrokken door onder meer containertransport.

Jurel heeft maandag overleg gevoerd met volksvertegenwoordigende organen (DR, RR en DNA), de politie en de bestuursdienst. Hij vroeg hen om de handen in elkaar te slaan en voorstellen te doen aan de regering om te komen tot regelgeving. De dc gaat binnenkort naar het Carolinagebied voor overleg met de traditionele besturen over deze kwestie.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina