Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechter verwerpt zelfverdediging

Rechter verwerpt zelfverdediging messentrekker

09/01/2018 23:07 - Van onze redactie

Rechter verwerpt zelfverdediging messentrekker

 

PARAMARIBO - Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft het beroep van Jonathan J. op zelfverdediging verworpen en hem veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest. Officier van justitie Roy Elgin had drie jaar gevorderd.

De verdachte werd veroordeeld, omdat hij een man die hem met een steen had aangevallen messteken had toegebracht in de buik en rug. "U hebt helemaal niet uit zelfverdediging gehandeld. U bent te ver gegaan door die man op zo een wijze te steken. Dit is erg. Ik heb rekening met een heleboel zaken gehouden bij het bepalen van de strafmaat, maar uit je handelingen blijkt dat dit geen verdediging is.''

De verdachte maakte geen gebruik van de mogelijkheid om in zijn 'laatste woord' iets ter verdediging te zeggen. Hij keek de kantonrechter aan en verliet vervolgens met gebogen hoofd de zittingszaal onder begeleiding van de deurwaarder. Hij schudde het hoofd, vermoedelijk omdat hij het niet eens was met de straf.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina