Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Li A Young terug bij Stichting Toerisme

Li A Young terug bij Stichting Toerisme

09/01/2018 11:07 - Euritha Tjan A Way

Lie A Young terug bij Stichting Toerisme

 

PARAMARIBO - De nieuwe directeur van Stichting Toerisme Suriname (STS) is Armand Li A Young. Dit wordt bevestigd door Ann Hermelijn, voorzitter van het STS-bestuur dat in maart 2017 is aangesteld. “Toen Jerry A-Kum begin november vertrok, heb ik enige tijd waargenomen. Maar het is een ongezonde situatie dat het bestuur zit op de stoel van de directeur. Dus we hebben toen besloten om Armand te vragen ons voor een jaar te ondersteunen als directeur”, legt Hermelijn uit.

Li A Young was al eerder directeur van STS. De stichting zit in een fase waarbij zaken op de rails gezet worden. Volgens Hermelijn is het beter om dat te doen met een directeur die de stichting kent. "Wij zijn eigenlijk nog steeds bezig de organisatie te leren kennen. We hebben een ongezonde organisatie aangetroffen met hoge schulden, zonder jaarverslagen en met een slecht imago."

Volgens de ontwerpbegroting van de overheid mag de stichting dit jaar SRD1.605.000 besteden. Bitter weinig om de zaak draaiende te houden, zegt de STS-bestuursvoorzitter. "We weten ook dat een toerisme-autoriteit heel hoog op de prioriteitenlijst staat van de regering, maar om dat te realiseren zijn geld, expertise en van alles en nog wat nodig. Die middelen staan nergens begroot."

De transformatie van STS in een toerisme-autoriteit is niet de taak van STS, zegt Hermelijn. "Dat is een taak van de overheid. Dus wat wij gaan proberen, is om te kijken hoe de stichting met dit budget relevant kan blijven." Zij merkt op dat het haar streven is de stichting ook zonder overheidssubsidie draaiende te houden. "Maar dan moeten we zaken anders aanpakken dan tot nu toe het geval is geweest."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina