Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Een goede captain laat zijn daden spreken

Een goede captain laat zijn daden spreken

09/01/2018 19:14 - John Zaalman

Gino Naarden.

Gino Naarden. Foto: Ronald Hoogendoorn  

PARAMARIBO - Raision Loimu uit Finland start deze week met de tweede helft van de competitie. De Surinamer Gino Naarden, captain van het team, kijkt terug op een goede eerste helft. “Ondanks de helft van het team, inclusief mezelf, geblesseerd was.” Raision Loimu bezet de zevende plek met 25 punten uit zeventien duels.

Naarden beseft dat zijn team nu gas moet geven. "Het is een pittige en lange competitie en ik heb er alle geloof in dat wij tenminste de halve finale kunnen halen." Over zijn eigen prestatie zegt de Surinamer dat hij een waardevolle les heeft geleerd. "Mijn rol als captain is om elke training 200 procent te geven. De organisatie is tot nu toe heel tevreden tot zelfs verrast over mijn rol als captain en de prestaties van de ploeg", gaat Naarden verder. "Een goede captain laat zijn daden voor zich spreken en niet zijn woorden."

Naarden zegt dat een volleybalteam praktisch een bedrijf is met visie. Hij neemt Raision Loimu als voorbeeld. "De visie van Raision Loimu is de jeugd inspireren, de sport promoten en om natuurlijk de beste te zijn", zegt de aanvaller. "Samen met de coach en de co-captain moet ik de visie van het bedrijf nastreven."

Naarden, Surinames beste volleyballer van 2017, benadrukt dat het bestuur van de club ervoor moet zorgen dat het team net een auto genoeg benzine heeft en onderhouden wordt om te blijven presteren. Het team en de coach zijn naar zijn zeggen de motor van de organisatie en dat de resultaten direct gerelateerd zijn aan het binnenbrengen van sponsoren en de jeugd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen