Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • De Schakel ziet verbeterpunten

De Schakel ziet verbeterpunten ondanks zege

09/01/2018 21:13 - Guillano Bruce

Start hoofdklasse basketbalcompetitie De Schakel- Koi Carper.

Start hoofdklasse basketbalcompetitie De Schakel- Koi Carper. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Makkelijk was het niet, maar De Schakel heeft zijn eerste zege van het nieuwe basketbalseizoen beet. De regerend herenhoofdklassekampioen begon het competitiejaar van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA) zondagavond met een 56-41 overwinning op een stug Finabank Koi Carper.

.Makkelijk of niet, Ray Emanuels is in ieder geval blij dat de club van de Van Idsingastraat deze jaargang in de SBA met een winstpartij begint. Het seizoen is vanwege de Caribische kampioenschappen in juni in Suriname teruggebracht van twee naar drie speelrondes waardoor er minder ruimte is voor fouten. "Er zijn nu minder wedstrijden dus moeten we zo min mogelijk steken laten vallen", beseft de oefenmeester die zondag in de Ismay van Wilgen Sporthal zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach leidde. Emanuels nam het roer over van Wim Goudzand die De Schakel zondag naar diens eerste kampioenschap in achttien jaar leidde.

Ondanks de zege op Finabank Koi Carper ziet Emanuels verbeterpunten. "Onze conditie moet beter. Dat was bijvoorbeeld te merken in de slotfase aan de vele easy-baskets die we misten. Ons wedstrijdritme moet nog op gang komen en onze verdediging is nog niet wat het wezen moet."

Coach Humphrey Eendracht is ondanks de nederlaag enthousiast over dit seizoen. "We zullen het stap voor stap doen dit seizoen, dan komt het wel goed." Eerder op de avond boekte De Arend een grootse overwinning op CLD. De club uit Frimangron won met klinkende cijfers: 90- 40. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina