Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Curaçao hamstert groente en fruit na boycot

Curaçao hamstert groente en fruit na boycot

09/01/2018 05:02

Curaçao hamstert groente en fruit na boycot

Foto: Antilliaans Dagblad  

WILLEMSTAD - Op Curaçao zijn mensen aan het hamsteren geslagen nadat buurland Venezuela het afgelopen weekeinde een handelsboycot afkondigde tegen de ABC-eilanden. Supermarkten op het eiland raken leger en leger. Het zijn vooral groenten en fruit die steeds schaarser worden. Aruba, Bonaire en Curaçao leunen zwaar op Venezuela als het gaat om de aanvoer van groente en fruit.

Afgelopen zaterdag besloot de Venezolaanse president Nicolas Maduro echter om de grenzen met de ABC-eilanden  te sluiten. Hij deed dat naar eigen zeggen, omdat zijn eigen volk ook snakt naar de schaarse gezonde producten. Bovendien zouden de schippers die het naar de Antillen brengen ook illegale goederen meesmokkelen, zoals Venezolaans goud en zilver.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gevraagd om een toelichting op het besluit. Ook wordt aangegeven dat eenzijdige sluiting van de grenzen niet bijdraagt aan een oplossing voor de smokkelpraktijken. ''Als er illegale activiteiten plaatsvinden gaan we het gesprek aan", aldus het ministerie. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina