Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Volk zal in 2018 moeten ervaren dat het beter gaat'

'Volk zal in 2018 moeten ervaren dat het beter gaat'

08/01/2018 18:17 - Wilfred Leeuwin

BEP-voorzitter Celsius Waterberg.

BEP-voorzitter Celsius Waterberg. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Voor de politieke partij BEP wordt 2018 in veel opzichten een cruciaal jaar dat bepalend zal zijn voor de (politieke) toekomst van Suriname. “Wat er vanuit het regeerbeleid dan ook mag gebeuren, het volk zal in 2018 moeten merken dat het beter gaat met de economie”, zei BEP-voorzitter Celsius Waterberg zaterdagavond tijdens een opo-yari- feestbijeenkomst in het partijcentrum. Volgens Waterberg zijn de regering en de coalitiepartijen zich daar ook heel goed van bewust.

Toppers van de regering en de coalitie zouden volgens hem in het weekeind bijeen zijn gekomen met deskundigen, "ergens buiten de stad om na te gaan hoe die vertaalslag te maken". Hij noemde dit als excuus waarom er geen coalitiepartners op de feestbijeenkomst aanwezig waren.

Volgens de BEP-voorzitter is er 'licht aan het einde van tunnel' en zal de economie voor het eerst sinds 2012 weer aantrekken. Zo goed zal het echter ook weer niet gaan, maar er zal wel iets op gevonden moeten worden dat de samenleving merkt dat het beter gaat met het land.

Over de koers die de partij volgt, zegt Waterberg dat niet moet worden vergeten waarom de BEP tot de coalitie is toegetreden. "De partij komt op voor de kansarmen en de afgelopen 42 jaar van ons bestaan hebben we gezien dat een groot deel van de Surinaamse gemeenschap niet de kansen krijgt die het zou moeten krijgen."

Volgens Waterberg heeft de BEP met twee zetels in het parlement de kans gekregen om deel uit te maken van de regering en enkele zaken te realiseren. Hij noemt als voorbeelden onder andere uitgevoerde projecten in het binnenland, asfaltering van de Afobakaweg en het mogelijk maken dat studenten uit gezinnen die het niet kunnen betalen toch naar het buitenland zijn uitgezondenvoor een artsen studie.

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling dat wordt geleid door BEP-ondervoorzitter Edgar Dikan heeft duidelijke stappen voorwaarts gezet, vindt Waterberg. Hij zegt dat de partij volledig achter het regeringsbeleid staat. "We moeten niet vergeten dat we in een crisis zijn, maar de regering heeft gedurfde stappen genomen om daaruit te komen."

Dikan onderstreepte dat de bijdrage van de BEP in de coalitie niet niks is en dat de partij zich een waardige coalitiepartner heeft getoond. Hij riep ook op om te blijven geloven in de ideologie van de partij en de hoop niet te verliezen, omdat er zekere betere tijden aanbreken. Ook hij benadrukte dat 2018 in veel opzichten een cruciaal jaar zal zijn.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina