Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schoolvervoer mogelijk niet optimaal

Schoolvervoer mogelijk niet optimaal

08/01/2018 08:09 - Gilliamo Orban

Schoolvervoer mogelijk niet optimaal

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) heeft de leden opgeroepen om maandag het schoolvervoer te verzorgen, maar het kan voorkomen dat ze dat niet doen. Sommige leden zeggen dat ze geen geld hebben om brandstof te kopen. Bovendien hebben de leden tijdens de vergadering van 3 januari een motie aangenomen waarin staat dat ze alleen zullen rijden of varen als ze het verhoogde tarief krijgen.

De verhoging moest doorgevoerd worden bij de betaling van december. Ook moest een deel van de beloofde betalingen met terugwerkende kracht betaald zijn. "Nu moeten we rijden of varen zonder dat onze wensen zijn ingewilligd. We worden niet serieus genomen", zegt een bushouder.

De OBS heeft in het weekend gesproken met de waarnemend minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Patrick Pengel. Hij heeft aan de belangenorganisatie gezegd dat vicepresident Ashwin Adhin heeft gevraagd om het werk te hervatten. Na de kerstvakantie hadden ze vrijdag de dienstverlening moeten hervatten, maar ze zijn toen in actie gegaan.

De redactie verneemt dat er toch ruimte gegeven zal worden aan de regering om het verhoogde tarief van 40 procent door te voeren. Hoe lang er gewacht zal worden, is niet bekend. "Het kan twee of drie weken worden, terwijl de overheid al maanden de gelegenheid heeft gekregen om verhoging in orde te maken."

Ook zal de overheid zijn best doen om vandaag te beginnen met de betaling van december. De bus- en boothouders stellen dat door devaluatie van de Surinaamse munteenheid en forse verhoging van de brandstofprijs het schoolvervoer niet kostendekkend is met het huidige tarief.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina