Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gepensioneerden SWM willen dringend meer geld

Gepensioneerden SWM willen dringend meer geld

08/01/2018 03:25 - Gilliamo Orban

Gepensioneerden SWM willen dringend meer geld

 

PARAMARIBO - Gepensioneerden van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) willen dat al eind januari de koopkrachtversterking van SRD 150 per maand wordt verhoogd naar SRD 350. Dat is de belangrijkste wens die zij zaterdag kenbaar hebben gemaakt tijdens de traditionele bijeenkomst aan het begin van het jaar.

De mensen hebben diverse wensen. Het is de bedoeling die nog deze week aan de directie bekend te maken in de hoop dat die snel actie onderneemt om hun situatie te verbeteren. "Er zijn veel gepensioneerden die een karige uitkering krijgen en meer geld nodig hebben door de stijging van de wisselkoersen", zegt voorzitter Hubert Hermelijn van de Vereniging SWM-gepensioneerden, tegen de redactie.

De vereniging krijgt veel te maken met oud-medewerkers die een relatief laag pensioen krijgen. Ondanks de slechte economische situatie, hoopt Hermelijn dat het bedrijf de koopkrachtversterking zal verhogen. "De koopkrachtversterking hadden we niet aan het begin van 2017 gehad. We hebben het geld wel met terugwerkende kracht ontvangen, maar het is ontwaard."

Verbetering van medische dienstverlening is ook een van de verlangens, omdat in sommige gevallen de verzekering niet voldoende is voor de behandeling of voorziening. "Als de mensen een bril of gebit nodig hebben, krijgen ze hiervoor vaak een marginaal bedrag en moeten ze geld toeleggen", stelt Hermelijn. Ook voor sommige medicamenten moeten de gepensioneerden bijpassen. Daarom willen zij dat het bedrijf hen financieel tegemoetkomt. 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina