Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe zoektocht naar verdwenen toestel MH370

Nieuwe zoektocht naar verdwenen vliegtuig MH370

07/01/2018 06:07

Nieuwe zoektocht naar verdwenen vliegtuig MH370

Foto: AP  

KUALA LUMPUR - De Maleisische overheid heeft toestemming gegeven voor een nieuwe zoektocht naar het verdwenen vliegtuig MH370. Het land gaf vorig jaar al aan het zoeken te willen hervatten, maar een Amerikaans bedrijf gaat nu daadwerkelijk de zeebodem afspeuren.

Het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity gaat op basis van no cure, no pay (geen oplossing, geen betaling) zoeken naar het vliegtuig. Het schip Seabed Constructor gaat een gebied van 25.000 vierkante kilometer zee in de buurt van Australië uitkammen.

Vlucht MH370 van Malaysian Airways verdween op 8 maart 2014, in het zuiden van de Indische Oceaan. Het toestel was op weg van Kuala Lumpur naar Peking. In het vliegtuig zaten 239 mensen. De verdwijning is een van de grootste mysteries in de geschiedenis van de luchtvaart.

In januari 2017 werd de officiële zoektocht naar de MH370 na ruim duizend dagen gestaakt. Tijdens de speuractie werd meer dan 120.000 vierkante kilometer van de oceaanbodem afgezocht. Er spoelden alleen drie brokstukken van het vliegtuig aan op de eilanden Mauritius, het Franse Réunion en een eiland voor de kust van Tanzania. AD.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina