Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moody Blues-oprichter overleden

Moody Blues-oprichter overleden

07/01/2018 15:51

Moody Blues-oprichter overleden

Foto: Rollingstone Magazine  

LONDEN - De Engelse musicus Ray Thomas is op 76-jarige leeftijd overleden. Hij stierf afgelopen donderdag in zijn woning in Surrey, liet zijn platenmaatschappij zondag weten aan Britse media.

Thomas was één van de oprichters van de Moody Blues. Hij maakte tot 2002 deel uit van die band. Daarna trad hij terug vanwege zijn slechte gezondheid. Thomas was een muzikale duizendpoot: hij was een zanger, liedjesschrijver en bespeelde instrumenten. De artiest maakte in 2014 bekend dat hij leed aan prostaatkanker.

De Moody Blues braken in 1967 bij het grote publiek door met hun album 'Days Of Future Passed'. Op de plaat werden popmuziek en klassieke muziek met elkaar gecombineerd. 'Nights In White Satin' is het bekendste nummer van de plaat. Thomas tekende voor de bekende fluitsolo in het nummer. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina