Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Leger Venezuela paraat in supermarkten

Leger Venezuela bewaakt supermarkten na plunderingen

07/01/2018 07:07

Leger Venezuela in supermarkten na plunderingen.

Leger Venezuela in supermarkten na plunderingen. Foto: AFP  

CARACAS - Het Venezolaanse leger is dit weekeinde op meerdere plaatsen in het land paraat in en rond supermarkten. Dat is volgens de regering van het land nodig nadat winkels de afgelopen dagen meermalen waren geplunderd.

De plunderingen zijn er uit protest tegen de voortdurende inflatie die het land teistert. Hierdoor is het voor inwoners van het land steeds moeilijker om voedsel te kopen. Daarnaast is er door het gebrek aan internationale valuta geen geld om producten in het buitenland te kopen, waardoor veel supermarkten te kampen hebben met lege schappen.

In Caicara, ongeveer 460 kilometer ten zuiden van hoofdstad Caracas werden minstens twintig winkels beroofd en in totaal 48 mensen gearresteerd, aldus nieuwsstation El Nacional. Bij de gevechten zouden ook twee mensen om het leven zijn gekomen.

Aanvankelijk hadden handelaren geweigerd om de bijna waardeloze 50 en 100 bolivarbiljetten te accepteren. Het huidige gemiddelde maandsalaris van 800.000 bolivar is omgerekend slechts 5 euro. De armere burgers krijgen alleen voedselhulp wanneer ze schriftelijk hun steun betuigen aan de regering van president Nicolas Maduro. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina