Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Demonstratie Honduras tegen herkozen president

Demonstratie Honduras tegen herkozen president

07/01/2018 09:05

Er kwamen duizenden mensen af op de demonstratie in de stad San Pedro Sula.

Er kwamen duizenden mensen af op de demonstratie in de stad San Pedro Sula. Foto: AP  

SAN PEDRO SULA - In Honduras zijn duizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen de herverkiezing van president Juan Orlando Hernandez. De protesten concentreerden zich in de stad San Pedro Sula, zo'n 180 kilometer ten noorden van de hoofdstad Tegucigalpa.

De demonstranten droegen spandoeken met teksten als "verkiezingsfraude houdt geen stand", "geen politieke moorden meer" en "vrijheid voor alle politieke gevangenen". Hernandez wordt door de oppositie als een dictator gezien. Hij besloot om bij de verkiezingen in november voor een tweede termijn te gaan, terwijl in de grondwet staat dat dit niet mogelijk is. Daarnaast stelt de oppositie dat er gefraudeerd is met het tellen van de stemmen.

De demonstranten eisen dat Hernandez zijn plek afstaat aan zijn uitdager Salvador Nasralla, een ex-televisiepresentator. Volgens de uiteindelijke uitslag kreeg de president 42,95 procent van de stemmen en Nasralla 41,42 procent. Na de verkiezingen braken meerdere keren rellen uit in het land in Centraal-Amerika. Voor zover bekend zijn de demonstraties van nu zonder grote incidenten verlopen. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina