Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boris Becker bindt strijd aan tegen racisme

Boris Becker bindt strijd aan tegen racisme

07/01/2018 10:06

Noah Becker

Noah Becker Foto: AP  

BERLIJN - Oud-tennisser Boris Becker roept in een Duitse krant op tot een strijd tegen racisme. Aanleiding is dat een politicus van de nationalistische AfD-partij zijn zoon op Twitter een "halfneger" had genoemd.

Noah Becker, de 23-jarige zoon van Boris werkt aan een carrière als dj en klaagde onlangs in een interview dat hij altijd wordt gezien als de zoon van zijn beroemde vader. Een parlementslid van AFD reageerde in een tweet: "Het lijkt erop dat deze kleine halfneger simpelweg te weinig aandacht krijgt."

AfD-lid Jens Maier bood later zijn excuses aan en zei dat niet hij, maar een medewerker de tweet had geplaatst. Noah Becker had al aangekondigd dat hij aangifte doet vanwege racisme, maar zijn vader roept nu op tot een nationaal debat. NOS.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina