Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Blaka Man Dey richt zich op eenheid en vergeving

Blaka Man Dey richt zich op eenheid en vergeving

07/01/2018 19:03 - Tascha Samuel

Blaka Man Dey richt zich op eenheid en vergeving

Foto: Ben Ong  

PARAMARIBO - Meer dan driehonderd personen verzamelden zich zondag op het prachtige terrein van Plantage Babunkriki. De plantage was de plek waar voor 21ste keer de Blaka Man Dey werd georganiseerd onder leiding van de Feydrasi Fu Afrikan Srananman.

"Ik denk dat we ons ervan bewust moeten zijn dat het op deze dag niet alleen gaat om gezellig samenzijn. We staan stil bij de intrinsieke waarde van de niet-westerse culturen. En dat gaat veel verder dan de muziek en het dansen. Het gaat om de waarden en normen en wat we daaruit kunnen meenemen om ons op te bouwen", zegt Melvin Castelen die met enkele vrienden naar Babunkriki is gekomen.

Verschillende sprekers, onder wie Feydrasi-voorzitter Iwan Wijngaarde en minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling die sprak namens de president, legden het accent op het bewerkstelligen van eenheid om daarmee de ontwikkeling van de groep te stimuleren. Ook werd benadrukt dat men elkaar bewust moet vergeven. Dit was in lijn met het thema van deze dag: 'Pardon zeggen'.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina