Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BBGO wil inspraak in realisatie Medisch Fonds

BBGO wil inspraak in totstandkoming medisch fonds

07/01/2018 14:39

BBGO-voorzitter Rrenate Wouden

BBGO-voorzitter Rrenate Wouden Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) wil inspraak hebben in de totstandkoming van het Sociaal Medisch Fonds. Dat zegt bondsvoorzitter Renate Wouden in het Zondagnieuws van Radio 10.

"In feite zou BBGO niet moeten aandringen. We nemen aan dat de president ons uitnodigt, omdat wij ook behoren tot de functionele groepen. Wij vertegenwoordigen nog altijd 23.500 gepensioneerde ambtenaren en dat is niet niks", vertelt ze. Volgens de BBGO-voorzitter is het fonds ook bestemd voor een deel van de seniorenburgers, onder wie mensen die onderstand genieten. Het overgrote deel van de BBGO-leden is volgens Wouden aangesloten bij het SZF.

De Wet Nationale Basiszorgverzekering heeft bewezen een bolwerk van problemen in te houden en legt de financiële nood bloot waarmee de gezondheidszorg in het land te kampen heeft. Specialistische hulp bijvoorbeeld wordt een onbetaalbare luxe voor de senioren. Het BBGO-bestuur wil als funtionele groep ook met de overheid in conclaaf gaan om duidelijk zijn zegje te doen over het door het staatshoofd aangekondigde Sociaal-Medisch Fonds.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina