Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Droomdebuut Van Dijk in Merseyside-derby

Van Dijk beleeft droomdebuut in Merseyside-derby

06/01/2018 06:35

Virgil van Dijk na het scoren van het winnend doelpunt.

Virgil van Dijk na het scoren van het winnend doelpunt. Foto: VI  

LIVERPOOL - Virgil van Dijk heeft tijdens zijn eerste wedstrijd in het shirt van Liverpool voor de beslissing gezorgd in de altijd beladen Merseyside-derby. De recordaankoop van The Reds kopte vrijdagavond tegen aartsrivaal Everton raak in de slotfase: 2-1. Liverpool gaat door de winst een ronde verder in het FA Cup-toernooi.

Tien minuten na de wissel van Rooney kreeg Van Dijk een kans op zijn eerste doelpunt in het shirt van Liverpool. De ijzersterke verdediger torende na een vrije trap boven iedereen uit, maar zijn kopbal werd gestopt door Everton-goalie Jordan Pickford.

De misser van Van Dijk werd enkele minuten later extra zuur. Everton counterde op geweldige wijze na een corner van Liverpool, Gylfi Sigurdsson schoot beheerst raak in de rechterhoek: 1-1. Klopp bracht na de gelijkmaker Georginio Wijnaldum in, maar het was Van Dijk die zijn glorieuze moment pakte.

Vijf minuten voor tijd klopte hij na een corner Pickford in de lucht en met een krachtige knik kopte de Nederlander Liverpool naar de vierde ronde van het FA Cup-toernooi. Na afloop sprak de verdediger, nog zichtbaar onder de indruk, met de BBC. "Wat een avond. Dit was volledig verdiend", aldus Van Dijk. "Het voelde fantastisch om hier te spelen met deze jongens. Dit is heel speciaal voor mij en mijn familie." VI.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina