Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • In 2017 recordhoeveelheid cocaïne onderschept

In 2017 recordhoeveelheid cocaïne onderschept

06/01/2018 03:32 - Gilliamo Orban

Vorig jaar is er 3.250 kilogram cocaïne in beslag genomen door de politie.

Vorig jaar is er 3.250 kilogram cocaïne in beslag genomen door de politie. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Dankzij de grote ladingen die gevonden zijn op en nabij de Dr. Jules Sedney Haven, is er in 2017 een record cocaïnevangst van 3.250 kilogram geregistreerd. In 2016 was het record nog ‘maar’ 344 kilo. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het Korps Politie Suriname.

"Voor zover ik weet is er nooit eerder zoveel cocaïne in beslag genomen in één jaar", zegt politiecommissaris Guno Roosenhoff. De grootste vangst van het afgelopen jaar was 1.750 kilo, gevolgd door twee vangsten van 970 en 395 kilo. "Hoe meer er wordt geëxporteerd, hoe groter de kans dat autoriteiten op drugs stuiten", verklaart Roosenhoff. "Door onder andere tips en toeval hebben we de cocaïne kunnen vinden."

In 2017 zijn er 'weinig' xtc-tabletten onderschept namelijk 558 stuks, tegenover 6115 het jaar daarvoor. "Niet omdat er weinig is gevonden, wil dat zeggen dat er niet meer zijn", zegt Roosenhoff. De hoeveelheid onderschepte marihuana bleef bijna gelijk: zeventig kilo in 2017 tegen 76 kilo in 2016. Bij hasj ging het om vier en zes kilo. Er is geen heroïne in beslag genomen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina