Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Familie voetballer twijfelt over handelen Ajax

Familie Ajax-speler Nouri wist niet van hartafwijking

06/01/2018 15:32

Een foto van de Ajaxied Abdelhak Nouri op een vlag.

Een foto van de Ajaxied Abdelhak Nouri op een vlag. Foto: Voetbal International  

AMSTERDAM - Bij de familie van Ajax-speler Abdelhak Nouri is twijfel ontstaan over het handelen van de Amsterdamse club voor, tijdens en na het moment dat de Ajacied zware hersenschade opliep nadat hij in juli tijdens een oefenwedstrijd in elkaar is gezakt. Dat blijkt uit een persverklaring van de familie.

'De familie heeft het afgelopen half jaar van verschillende medici - meestal informeel - vernomen dat mogelijk niet geheel adequaat is gereageerd nadat Abdelhak op het voetbalveld in elkaar zakte. Alvorens hierover verder uitspraken te doen of conclusies te trekken, wacht de familie het onderzoek af dat thans door letselschadeadvocaat mr. John Beer wordt uitgevoerd', staat in de persverklaring.

De familie is geschrokken van het nieuws dat al in 2014 - tijdens medisch onderzoek door de KNVB - een hartafwijking bij Nouri is geconstateerd, aldus de verklaring. De familie is dit kort geleden te weten gekomen nadat Ajax na herhaaldelijk aandringen inzage gaf in het medisch dossier van de middenvelder. De familie gelooft dat de speler evenmin op de hoogte was van de hartafwijking.

De KNVB en Ajax hadden de ouders van Nouri hierover moeten informeren, vindt de familie. In een reactie zegt Ajax dat het volledig meewerkt aan het onderzoek naar de hartproblemen van Abdelhak Nouri en de communicatie daarover. Volgens de KNVB zijn de speler én Ajax in 2014 en 2016 geïnformeerd over de medische uitslagen van de testen die bij hem zijn gedaan. VI.nl/RTL

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina