Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bestemming lege stands Markt-Zuid onbekend

Bestemming lege stands Chinees deel Markt-Zuid nog onbekend

06/01/2018 17:09 - Euritha Tjan A Way

Kort na de opening van de Chinese afdeling van Markt-Zuid hielden de meeste marktverkopers het voor gezien.

Kort na de opening van de Chinese afdeling van Markt-Zuid hielden de meeste marktverkopers het voor gezien. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Vooralsnog is het onduidelijk wat er zal gebeuren met de lege standplaatsen op Markt-Zuid die gereserveerd waren voor de Chinese ondernemers. Dat bevestigt marktmeester Cyrano Walker. Bovendien hebben de mensen al standhuur betaald. "Ik weet alleen niet voor hoe lang, omdat ze dat op het hoofdkantoor hebben gedaan."

De Chinese afdeling van deze markt werd begin september geopend met ruim tachtig ondernemers. "Ik plant, maar had geen plek om mijn producten te verkopen. Daarom ben ik dankbaar dat ik nu een stand heb gekregen", deelde een van de verkopers toen zijn vreugde met de redactie. Die blijdschap was kennelijk van korte duur, want de standhouders bleven er slechts enkele dagen staan.

Een vis- en garnalenverkoopster die voorheen haar stand had waar de Chinezen geaccommodeerd zijn, vindt het jammer dat de plekken nu leeg staan. "Ze zijn maar een paar dagen gekomen en toen waren ze weg. Ik zag niet veel mensen kopen." Ze wijst erop dat lege stands verlies aan kapitaal zijn. Walker is het met haar eens met haar. Hij denkt dat het productassortiment dat bestond uit Chinese groenten, fruit en snacks, het publiek waarschijnlijk onvoldoende aantrok.

De Chinese jongerenvereniging Zhang Ren Juin heeft zich ingezet voor de accommodatie. Voorzitter Zhang Ren Juin zegt dat de mensen er niet meer willen staan. "Ik weet niet voor hoe lang ze betaald hebben, maar ze willen niet meer. Ik weet niet waarom. Ik zou het nog met de districtscommissaris bespreken."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina