Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Adhin garandeert onderwijs

Adhin garandeert onderwijs

06/01/2018 10:19 - Van onze redactie

Vicepresident Ashwin Adhin zegt dat er met de onderwijsbonden overeenstemming is bereikt over diverse vraagstukken die leerkrachten raken.

Vicepresident Ashwin Adhin zegt dat er met de onderwijsbonden overeenstemming is bereikt over diverse vraagstukken die leerkrachten raken. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Scholieren en ouders hoeven zich geen zorgen te maken over onnodige onderbreking van het onderwijsproces. Onderwijs is op alle niveaus gegarandeerd. Die verzekering is vrijdag gegeven door vicepresident Ashwin Adhin en twee leden van de presidentiële onderwijscommissie, Eric Banel en Eddy Jozefzoon.

Tijdens een persconferentie heeft Adhin meerdere malen benadrukt dat met name leerkrachten op middelbaar niveau, geen reden hebben om de scholen gesloten te houden. Met de onderwijsbonden, waaronder de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname, is volgens hem overeenstemming bereikt over diverse vraagstukken die leerkrachten raken. Vooral de financiële herwaardering zou uitgebreid zijn besproken.

De vicepresident noemt het gesprek dat hij donderdagmiddag heeft gevoerd met deze vakorganisaties positief. "De leerkrachten hebben nu geen andere keus dan hun taak te volbrengen", aldus Adhin. Volgens Banel is de resolutie die kort voor de kerstvakantie voor veel commotie heeft gezorgd bij de Imeao-leerkrachten, herzien. Ook de kwestie van overuren van de onderwijsgevenden is opgelost.

Ook voor het vraagstuk van de sectiehoofden is er een middenweg gevonden. Banel benadrukt dat het directeurenberaad helemaal content is met de voorstellen van de presidentiële commissie. Adhin legt uit dat er een resolutie komt waarin de vrijstelling geregeld zal worden voor leerkrachten die in het bestuur van vakbonden zitten of commissiewerk verrichten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina