Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Aanblijven Peneux niet uitgesloten

Aanblijven Peneux niet uitgesloten

06/01/2018 08:28 - Van onze redactie

Vicepresident Ashwin Adhin en minister Patrick Pengel van Volksgezondheid vrijdag tijdens een persconferentie. Pengel is vanaf zaterdag ook verantwoordelijk voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Vicepresident Ashwin Adhin en minister Patrick Pengel van Volksgezondheid vrijdag tijdens een persconferentie. Pengel is vanaf zaterdag ook verantwoordelijk voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Het is niet uitgesloten dat Robert Peneux aanblijft als minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Vicepresident Ashwin Adhin zei vrijdag dat de president de ontslagaanvraag van Peneux nog in beraad heeft. Hij verwacht over enkele dagen een besluit. De verantwoordelijkheid voor het ministerie is ingaande zaterdag tijdelijk bij minister Patrick Pengel van Volksgezondheid.

Anders dan de geruchten willen, zegt Adhin dat de protestacties van onder andere de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname, niet de aanleiding zijn geweest voor de ontslagaanvraag. "Geen enkele vakbeweging gaat de minister naar huis sturen. De indruk wordt gewekt alsof BvL gemaakt heeft dat de minister heeft bedankt, maar dat is niet waar."

De directe reden is het feit dat de directeuren van de vos-scholen niet meer met hem willen samenwerken, wat de vp betreurt. Volgens hem geven de directeuren hiermee aan dat ze op de stoel van de president willen zitten. "De politiek maakt een keuze voor een minister en als we het niet eens zijn, dan praten we. Maar je kan niet bepalen dat je die persoon niet wilt hebben. Ik denk niet dat we die weg moeten opgaan", waarschuwt Adhin.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina