Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Studentenvereniging wordt daadkrachtig

Studentenvereniging niet meer ‘minder draagkrachtig’

14/12/2017 06:08 - Merredith Bruce

Studentenvereniging niet meer ‘minder draagkrachtig’

 

PARAMARIBO - De Vereniging voor Minder Draagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS) moet voortaan de Vereniging voor Daadkrachtige Studenten in Suriname (VDSS) gaan heten. Het voorstel wordt vrijdag ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene ledenvergadering. “We vinden dat we vergeleken met vorig jaar oktober toen de vereniging werd opgericht, nu toch wel daadkrachtig zijn, omdat we onze doelstelling deels hebben bereikt”, zegt voorzitter Paul van Dun.

De organisatie is vorig jaar opgericht met de bedoeling om elke afgestudeerde van de universiteit en HBO-instellingen aan een bouwperceel te helpen. Er is daarvoor veel werk verzet en dat gebeurde met de ondersteuning van de voorzitter en ondervoorzitter van De Nationale Assemblee. Het resultaat is dat 35 studenten eerder dit jaar elk een eigendomsperceel te Waterland, Domburg konden betrekken via de Surinaamse Postspaarbank. De bank verschaft de studenten ook een lening tegen een zacht percentage om te bouwen.

Samen met de naamsverandering zullen ook de statuten worden gewijzigd. De doelstellingen worden uitgebreid. Van Dun vertelt dat veel leden werkloos zijn en daardoor niet in staat zullen zijn om te bouwen bij eventuele toewijzing van een perceel. De organisatie wil zich daarom voortaan ook inzetten om werk te zoeken voor studenten. "We zullen ook particulieren benaderen voor werk", zegt de voorzitter. De vereniging gaat ook op zoek naar stageplekken en beurzen.

Van Dun blikt positief terug: "Het was in het begin zwaar voor ons." Studenten hadden aanvankelijk weinig geloof in de plannen van de organisatie. "Maar nadat het project Waterland begon te lopen, is men wel in ons gaan geloven." De vereniging zal zich in 2018 richten op het verkrijgen van percelen te Highway en Leidingen. De aanvragen zijn zes maanden geleden ingediend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen