Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Malariamedicatie in Suriname ‘veilig’

Malariamedicatie in Suriname ‘veilig’

10/12/2017 00:02 - Van onze redactie

Malariamedicatie in Suriname ‘veilig’

Foto: Google Images  

PARAMARIBO - “De malariamedicijnen die wij verstrekken, worden bij specifieke fabrikanten, die voorkomen op de lijst van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), gekocht”, zegt Headley Cairo, coördinator diagnostiek en behandeling van het malariaprogramma van het ministerie van Volksgezondheid.

In lage- of middeninkomenlanden is één op de tien medicijnen die te koop zijn, vervalst of van slechte kwaliteit. Volgens de WHO gaat het vooral om antibiotica en medicamenten tegen malaria. Cairo stelt dat er ook medicijnen in omloop zullen zijn die via niet-officiële wegen het land zijn binnengekomen. Over de kwaliteit van die medicijnen kan hij geen uitspraak doen.

Wel weet hij dat er in het verleden een test is uitgevoerd met medicamenten die niet waren ingevoerd door het Bureau Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS). "Uit het onderzoek bleek dat de kwaliteit wel goed was." Cairo zegt tot nu toe geen klachten te hebben ontvangen over de malariamedicijnen die het BGVS verstrekt. Volgens hem wordt regelmatig nagegaan of de medicijnen nog effectief zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen