Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inter Moengotapoe mag weer winst proeven

Inter Moengotapoe mag weer winst proeven

09/12/2017 20:46 - Frank Finisie

Inter Moengotapoe mag weer winst proeven

 

PARAMARIBO - Inter Moengotapoe mag na drie verliespartijen op rij weer de smaak van winst proeven. De ploeg won zaterdag van Nishan '42 met 5-0 bij de voortzetting van de eerstedivisiecompetitie van de Surinaamse Voetbalbond. In het Nacionello Sportpark gaven de ploegen in het begin geen duimbreed toe.

Naarmate de wedstrijd vorderde trok Inter Moengotapoe de wedstrijd naar zich toe. Deze ploeg kreeg ook de eerste scoringskansen. Romano Holtuin maakte in de twaalfde minuut 1-0 uit een steekpass. De aanvallen van Nishan '42 hadden geen stootkracht omdat de linies te ver van elkaar speelden. Een inzet van Saviero Gazon in de 24ste minuut verdween in het doel, 2-0. Doelman Rodenso Wanabo van Nishan '42 gleed uit bij deze bal. Het speelveld was drassig, met als gevolg veel glijpartijen.

"De jongens waren niet bereid om hard te werken in de eerste speelhelft, ondanks waarschuwingen vooraf dat wij tegen de landskampioen gaan spelen en dat zij hard moeten werken", klaagde assistent-trainer Jan Alfons van Nishan '42. De ploeg uit Meerzorg speelde een sterke tweede speelperiode maar vergat de kansen in doelpunten om te zetten. De doelpuntenhonger van de landskampioen was nog niet gestild. Romeo Kastiel maakte in de 67ste minuut de derde goal met een achterzet buiten het bereik van doelman Wanabo.

De ingevallen Donnegy Fer deed er vier minuten later een schepje bovenop door de 4-0 hard in te schieten. Ook invaller Jerrel Wijks pikte een doelpunt mee. Hij wist de bal te ontfutselen aan Cedric Norah die uitgleed en maakte het handje vol, 5 -0. "Het voelt heel goed aan om weer eens te winnen. Wij zijn gewend te winnen en opeens ging alles mis. Deze wedstrijd zien wij als een motivatiewedstrijd", zegt Inter Moengotapoe-trainer Hesron Jeroe.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina