Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Minister Dogojo weerlegt 'onwaarheden' DNA-leden

Minister Dogojo weerlegt 'onwaarheden' DNA-leden

08/12/2017 11:32 - Ivan Cairo

Minister Dogojo weerlegt 'onwaarheden' DNA-leden

Minister van Sport en Jeugdzaken, Joan Dogojo, donderdag in De Nationale Assemblee. Ze voerde aan dat oppositieleden leugens hebben verteld over Surinames afvaardiging naar de Consude Games. Foto: Ivan Cairo  

PARAMARIBO - Sportminister Joan Dogojo heeft donderdag hard uitgehaald naar oppositieleden die vorige week in het parlement onwaarheden en insinuaties hebben gelanceerd over de Surinaamse afvaardiging naar de Consude Games in Bolivia. Parlementariërs hadden opmerkingen gemaakt die duiden op vertrek van personen die niet in de Surinaamse delegatie thuishoorden, terwijl bepaalde sporters zijn thuisgelaten.

Patricia Etnel (NPS) stelde dat 34 personen zijn gaan chillen en shoppen in Bolivia en dat de staat opdraait voor hun hotelkosten. Ook werd aangegeven dat de afvaardiging uit 110 personen bestaat. Een zichtbaar in haar wiek geschoten Dogojo lanceerde een schroeiende aanval en werd door assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd haar toon aan te passen om escalatie van de vergadering te voorkomen. De bewindsvrouw merkte op dat de opmerkingen van de assembleeleden gebaseerd waren op "aannames, horen zeggen en telefoontjes".

"Bigi sma b'o taki 'van horen zeggen liegt een mens veel'", gispte Dogojo. Ze vroeg zich af op grond waarvan de parlementariërs gemeend hebben het niveau van het parlement te moeten verlagen van feitelijkheden naar assumpties. Volgens Dogojo hadden de volksvertegenwoordigers indien er sprake was van "oprechte interesse en bezorgdheid" met een simpel telefoontje naar het ministerie van Sport en Jeugdzaken de juiste informatie hadden gekregen in plaats van zich te verlaten op horen zeggen.

Ze merkte op dat dezelfde categorie personen zijn afgevaardigd zoals in voorgaande jaren naarde spelen voor scholieren in de leeftijd van 12-14 jaar. De samenstelling heeft aan de hand van de richtlijnen van Consude plaatsgevonden. "Onwaarheden zijn hier aan de orde geweest. In onze ijver om oppositie te voeren en de weg te plaveien voor een volgende verkiezing zullen we wel rekening moeten houden met het maatschappelijke", sloeg de bewindsvrouw de oppositieleden om de oren. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina