Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verlate Srefidensi-onderscheiding voor duo uit Saramacca

Verlate Srefidensi-onderscheiding voor duo uit Saramacca

07/12/2017 06:04 - Gilliamo Orban

De gedecoreerden Arunkoemar Mangroe en Roepnarain Bhagwat.

De gedecoreerden Arunkoemar Mangroe en Roepnarain Bhagwat. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Arunkoemar Mangroe (40) en Roepnarain Bhagwat (59) van Saramacca zijn woensdag alsnog gedecoreerd door president Desi Bouterse ter gelegenheid van de 42ste onafhankelijkheidsdag. Door een administratieve fout zijn ze op 23 november niet met de groep van meer dan honderd personen onderscheiden. “Een grote zoon van deze wereld heeft ooit gezegd dat alles wat je voor jezelf doet, met je zal meegaan in jouw graf, maar alles dat je voor jouw medemens doet, zal voortleven, ook als je niet meer in leven bent”, zei Bouterse.

Mangroe is gedecoreerd tot Officier in de Ere-Orde van de Palm omdat hij zich onvermoeibaar inzet om districtsgenoten te ondersteunen. "Hij is altijd ter beschikking in de ruimste zin des woords", zei de president. Over Bhagwat zei Bouterse dat de gedecoreerde bijzondere gaven heeft gekregen van de Almachtige. "Artsen sturen mensen naar hem toe die niet genezen kunnen worden en met zijn kruiden en de kracht die hij gekregen heeft, boekt hij goede resultaten." Bhagwat kreeg de onderscheiding Commandeur in de Ere-Orde van de Gele Ster.

Het staatshoofd zei dat deze mensen normaliter niet gedecoreerd willen worden. "Maar het heeft de mensen van Saramaca goed gedaan om hem voor te dragen. Hij fungeert als voorbeeldfiguur voor de jongeren." Bhagwat zei tegen de krant dat hij genezer is van ziektes zoals kanker. "Ik heb dagelijks mensen bij me en ik vraag hen geen geld. Als ze willen betalen is dat welkom, maar als ze niets geven, is dat geen probleem." Hij is gevraagd om deze kennis levend te houden. Bhagwat zegt veel mensen te hebben genezen, maar geeft ook toe dat niet iedereen die bij hem is geweest genezing heeft gevonden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina