Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Uitdagingen nieuw bestuur volksmuziekschool

Uitdagingen nieuw bestuur volksmuziekschool

07/12/2017 18:04 - Donovan Mijnals

Uitdagingen nieuw bestuur volksmuziekschool

Muziekdocent Bud Gaddum reikt het theoriediploma uit aan een student. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Officieus is er al vanaf augustus een nieuw bestuur bij de stichting Nationale Volksmuziekschool (NVMS). Echter, het papierwerk bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken is pas een paar dagen rond. “Vandaar dat we het nu pas bekendmaken”, legt Marisa Pieplenbosch uit. Overigens. de directeur van de muziekschool vertelt dat het nieuwe bestuur, dat bestaat uit Stephen Smith, Simone Oostwijk, Patrick Tjon A Ten, Rinette Djokarto, Claire Antonius en Marlene Amelo, de hele periode vanaf augustus wel normaal gefunctioneerd heeft.

Eigenlijk staat de wisseling van de wacht trouwens al een tijd aan te komen. Initiatiefnemer en mede-oprichter Karin Refos, gaf al bij het tienjarig bestaan van de NVMS aan dat ze als voorzitter wilde aftreden. Ook de bestuursleden Jeffrey Joemmanbaks en Aagje de Wit stopten ermee. Aanvankelijk was het de bedoeling dat Refos meteen na de activiteiten van de school een stap terug zou doen. "Ze gaat het een beetje rustiger aandoen en andere activiteiten ontplooien. Maar we hadden eerder nog geen vervanging gevonden." Een jaar later is het dan eindelijk zover.

Het nieuw bestuur krijgt het vooral in het licht van de huidige economische situatie in het land niet bepaald gemakkelijk. "Er zijn wat uitdagingen voor het bestuur", geeft ook Smith aan. Hij vertelt dat de school te kampen heeft met een dalend aantal leerlingen. "Het kan onder meer komen doordat men het lesgeld als te hoog ervaart. We zijn bezig daar een oplossing voor te vinden en de drempel omlaag te brengen." Eén van de manieren van aanpak is het vormen van een fonds waarmee tegelijkertijd een verdere stijging van de contributie kan worden voorkomen.

De uitdagingen voor het nieuwe bestuur liggen niet alleen maar op financieel gebied. Smit onthult dat ook huisvesting een 'probleem' vormt. De school heeft jaren gebruik kunnen maken van de gebouwen van het Bisdom Paramaribo. "Maar het bisdom heeft deze zelf weer nodig, dus we moeten naar een alternatieve ruimte uitkijken." De nieuwe voorzitter zegt dat de muziekschool al een nieuwe ruimte aangeboden heeft gekregen, maar er moet nu worden uitgezocht in hoeverre die betaalbaar is en of het gebouw aan de eisen voldoet.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina