Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘U bent een bijzonder mens’

‘U bent een bijzonder mens’

07/12/2017 05:02 - Gilliamo Orban

Remie Tarnadi, de nieuwe dc van Coronie, wordt gefeliciteerd door collega's.

Remie Tarnadi, de nieuwe dc van Coronie, wordt gefeliciteerd door collega's. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - “U bent een bijzonder mens, omdat u één van de geliefde personen bent in Coronie, terwijl u in het algemeen niet lijkt op alle mensen die in dat district wonen. Dat is een teken dat we op het goede pad zijn.” Dat zei president Desi Bouterse woensdag tijdens de beëdiging van Remie Tarnadi tot districtscommissaris van Coronie in het presidentieel paleis.

Er is hiermee een lang gekoesterde wens van de Coronianen in vervulling gegaan, omdat er nu een dc is die afkomstig is uit het district. Tarnadi is geboren en getogen in Coronie. De president wil graag goede dingen van hem horen zoals hij gewend is. "Past u het beleid aan binnen het kader van de ontwikkeling die de regering heeft uitgestippeld." Bouterse deed een beroep op de familie van de burgervader om hem in zijn nieuwe functie te ondersteunen. "Als hij zijn werk goed doet, gaat u hem weinig thuis zien."

"Toen mij vorig jaar werd gevraagd of ik mijn DNA-lidmaatschap wil opgegeven om dc van Coronie te worden, heb ik daarover niet lang nagedacht. Deze nieuwe en grote uitdaging, de liefde voor mijn geboorte district en de druk van de Coronianen voor een dc afkomstig uit het district, hebben mij doen besluiten om 'ja' te zeggen", aldus Tarnadi.

Hij zegt dat hij zich zal inzetten voor de verdere ontwikkeling van de agrarische sector in Coronie. "We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden en de mensen doen al een aantal dingen waarin ze goed zijn", zegt hij doelend op onder meer de bijenteelt, veeteelt en bevolkingsvisserij. Ook zal hij werken aan de infrastructuur in het district, waardoor de tuin- en landbouwers het hele jaar over water kunnen beschikken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina