Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Teamsporten uitgeschakeld in Consude Games

Teamsporten uitgeschakeld in Consude Games

07/12/2017 15:50 - Terence Oosterwolde

Teamsporten uitgeschakeld in Consude Games

De basketbalploeg behaalde woensdag zijn enige winst op Bolivia. Foto: Consude  

PARAMARIBO - De 23ste editie van de Zuid-Amerikaanse Spelen voor Scholieren tussen twaalf en veertien jaar zit erop voor de teamsporten basketbal, volleybal en zaalvoetbal. Van de drie wist slechts basketbal een winst te behalen (61-58 woensdag op Bolivia), de andere twee selecties verloren al hun drie duels in Cochabamba, Bolivia.

Na de nederlagen tegen Argentinië (0-8) en Brazilië (0-7) was de zaalvoetbalontmoeting van donderdag tegen Chili van administratieve waarde voor Suriname. In Polideportivo Olímpico boekte Chili, dat net als Suriname zijn eerste twee duels had verloren, een eclatante 9-0 winst.

De volleyballers incasseerden in Club Olympic tegen Paraguay hun derde opeenvolgende 0-3 nederlaag. De ontmoeting was de minste voor Suriname dat met 5-25, 10-25, 9-25 klop kreeg.

In Salón Quewiña van Casa Campestre leden de schakers een nederlaag tegen Ecuador: 0,5-3,5. Het halve punt werd binnengehaald door Imaan Kalidjo, die remise speelde tegen Juan Pages. Ook woensdag was de eindstand tegen Brazilië 0,5-3,5. Kalidjo had ook toen voor het halve punt gezorgd met een remise tegen Alberto Bonvini.

In Piscina Semi Olímpica Sacaba behaalde de estafetteploeg donderdag een finaleplek op de 4x50 meter vrij. De jongens registreerden in serie 2 een identieke tijd als Brazilië (1:45,03) goed voor een gedeelde derde plek in de heat en overall een gedeelde vierde plek. De meisjes eindigden als vijfde in serie 1 en overall als laatste, negende in 2:06,64.

Shaznay Balai (1:06,27) en Nyanne Lemmer (1:09,75) werden vijftiende en achttiende op de 100 vrij met achttien deelneemsters. Leandro Berenstein (1:04,23) werd vijftiende onder de zestien jongens. Op de 200 meter persoonlijke wisselslag werden Balai (2:51,13) en Cheverny Karwofodi (2:53,05) achttiende en negentiende plek. Ook Ferranto Stuger (2:39,82) werd achttiende. Prayen Naipal werd gediskwalificeerd. De 50 vlinder met twintig deelnemers leverde de achttiende en negentiende plek op voor Caithlin Moeslan (34,14) en Karwofodi (34,18). Heyns tikte bij de jongens aan als achtste in 28,12 en Berenstein als elfde in 28,40.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina