Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Samenwerking mensenrechten Suriname-China bevorderen'

'Samenwerking mensenrechten Suriname-China bevorderen'

07/12/2017 08:32 - Ivan Cairo

'Samenwerking mensenrechten Suriname-China bevorderen'

Minister Yildiz Pollack-Beighle en haar Chinese collega donderdag tijdens hun ontmoeting in Beijing, China. Foto: Xinhua  

PARAMARIBO - De Chinese minister van Buitenlandse Zaken, Wang Yi, zei donderdag dat China hoopt met ontwikkelingslanden, waaronder Suriname, de mensenrechten binnen de zuid-zuid-samenwerking te bevorderen. Wang zei dit tijdens een ontmoeting met Yildiz Beighle-Pollack, minister van Buitenlandse Zaken, die in Beijing deelneemt aan het eerste Zuid-Zuid Mensenrechtenforum.

Zo meldt het Chinese persbureau Xinhua. Wang stelde dat China de steun van Suriname waardeert met betrekking tot kwesties die te maken hebben met de belangen van China en uitdagingen waarmee het land te maken heeft. De bewindsman hoopt dat Suriname een actievere rol zal spelen in de betrekkingen tussen China en Latijns-Amerika.

Volgens Wang kijkt China uit naar Surinames aansluiting bij het Belt and Road Initiative.  Beijing zal zich inzetten om Paramaribo te helpen bij verdere economische en sociale ontwikkeling van Suriname. Pollack-Beighle zei dat de regering en de NDP veel waarde hechten aan de betrekkingen met China en zich zullen blijven houden aan de One-China-politiek.

Suriname is dankbaar voor de hulp van China voor zijn economie, onderwijs, gezondheidzorg en infrastructuur, aldus de bewindsvrouw. Suriname hoopt lid te worden van het Belt and Road Initiative, zei ze. Suriname ondersteunt het initiatief om een gemeenschap met een gedeelde toekomst voor de mensheid tot stand te brengen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina