Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Peneux stuurt politie af op stakers Imeao

Peneux stuurt politie af op stakende Imeao-leerlingen en -docenten

07/12/2017 10:58 - Naomi Hoever

Studenten en docenten van Imeao-scholen werden bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur 'verwelkomd' door politie en CIVD.

Studenten en docenten van Imeao-scholen werden bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur 'verwelkomd' door politie en CIVD. Foto: Naomi Hoever  

PARAMARIBO - Stakende leerkrachten en leerlingen van de verschillende Imeao-scholen kregen donderdagochtend te doen met extra politie en medewerkers van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD) op het terrein van het onderwijsministerie aan de Kaffiluddinstraat.

Docenten en studenten uitten hun ontevredenheid over de vernietiging van de structuren binnen de vernieuwing van Imeao-scholen. Zij vinden dat minister Robert Peneux die structuren kapotslaat. Terwijl de leerkrachten en leerlingen zich op het terrein van het ministerie verzamelden, stonden drie geüniformeerde politieagenten en twee CIVD'ers voor de ingang.

Op het moment dat voorzitter Wilgo Valies van de Bond van Leraren zei dat hij zich met een delegatie van leerlingen en docenten zou begeven naar het secretariaat van de minister, kwamen nog zes geuniformeerde politieagenten tevoorschijn. Zij versperden de toegang tot het ministerie.

Uiteindelijk mocht Valies met een student naar binnen. De voorzitter kreeg van beleidsadviseur Michael Watson te horen dat de minister zich niet in het gebouw bevindt, maar in De Nationale Assemblee (DNA). De groep heeft besloten om naar DNA te trekken om daar de minister te spreken. Bij het parlement wacht een aantal agenten op de groep die in aantocht is.

Share on Facebook    Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina